Zraněný kameraman zůstane v nemocnici ještě několik dní

Zraněný kameraman zůstane v nemocnici ještě několik dní

Kameraman, který byl během Velké ceny Německa 2013 zraněn při nepovedené zastávce v boxech u Red Bullu utrpěl několik zlomenin a otřes mozku. V nemocnici zůstává. AKTUALIZOVÁNO

Během Grand Prix Německa 2013 došlo během zastávky v boxech u Red Bullu k nešťastnému incidentu, při němž mechanik špatně upevnil kolo na voze Marka Webbera, a než stačil na mechanikovo mávání zareagovat lollipop man, pilot už ze stanoviště odjel a kolo se mu během pár metrů z vozu úplně uvolnilo a při své cestě pak zasáhlo jednoho z přítomných kameramanů.

Paul Allen byl kolem letící pneumatikou zasažen do levé poloviny těla. Po nehodě však byl při vědomí a záchranáři ho okamžitě přepravili do zdravotnického střediska přímo na okruhu. Po rychlém ošetření byl poté převezen do nemocnice.

Prohlášení FIA k této události zní: "Byl ošetřen ve zdravotnickém středisku přímo na okruhu a poté helikoptérou transportován do nemocnice v Koblenzu. Brita si tam nechali na pozorování. Další informace nám nemocnice poskytne, jakmile to bude možné."

Večer už mluvčí FIA potvrdil, že kameraman utrpěl zlomeniny dvou žeber a klíční kosti, otřes mozku a po těle má několik podlitin. V nemocnici pro jistotu zůstane na pozorování ještě několik dní. 

Red Bull dostal za nebezpečné vypuštění Marka Webbera pokutu 30 000 euro.

Doporučujeme

Články odjinud