Závod nenaplnil očekávání Lotusu, Räikkönenův vůz neměl rychlost

Závod nenaplnil očekávání Lotusu, Räikkönenův vůz neměl rychlost

Kimi Räikkönen dokončil závod na šestém místě, prý postrádal hlavně rychlost. Romain Grosjean v první zatáčce kolidoval s Markem Webberem a nakonec odstoupil se zničenými pneumatikami.

Kimi Räikkönen vyjel ve Velké ceně Japonska v Suzuce pro Lotus šestou příčku, Romain Grosjean hned ve druhé zatáčce kolidoval s Markem Webberem, který ho následně označil za cvoka, dostal penalizaci a v závěru odstoupil, byl klasifikován na devatenáctém místě.

Räikkönen sice doufal v lepší výsledek, ale prohlásil, že vůz na to neměl rychlost. "Start byl velmi těsný, byl jsem vedle Fernanda, on zatáčel a nebylo kam jet," popsal stručně incident se Španělem z úvodu závodu. "Trochu jsme tam ztratili. Naše druhá zastávka také nebyla nejlepší, takže to byl celkem obtížný závod. Dobré je, že jsme dokázali získat body a udržet se v šampionátu v kontaktu."

Grosjeanův incident z prvního kola byl podstatně horší. "Od té doby, co jsem se v Singapuru vrátil, je mou prioritou být na startu opatrný. Hlídal jsem Sergia po své levici, abych se ujistil, že s ním nebudu mít kontakt. Mezi mnou a Markem byl velký rozdíl v rychlosti, což mě zaskočilo, a kolidovali jsme. Byla to stupidní chyba," kál se Francouz. "Mark za mnou po závodě přišel a pochopitelně nebyl zrovna šťastný, ale omluvil jsem se. Musíme se přes to přenést. Podíváme se na to před příštím závodem, abychom zjistili, co můžeme dělat, abychom se v těchto situacích zlepšili."

V závěru bývalý šampión GP2 odstoupil kvůli velkému opotřebení pneumatik. "Byli jsme mimo body, pneumatiky byly na konci života, takže mělo smysl odstoupit. Nebyl to dobrý den, ale musíme se dívat směrem ke Koreji a polepšit se," dodal.

Šéf týmu Eric Boullier připustil, že závod se pro tým nevyvíjel podle očekávání. "V Singapuru jsme mohli vidět, že byl na Romaina ze strany dalších jezdců velký tlak. Tady už to měl lehčí, ale bohužel udělal malou chybu. Myslím, že udělal určitý pokrok, ale je nešťastné, že se to za těchto okolností stalo znovu," hodnotil diplomaticky. "Co se týče Kimiho, rychlost jeho vozu nebyla tak dobrá, jak jsme očekávali, měli jsme větší očekávání, ale když nemáte rychlost, tak to nemůže fungovat."

Doporučujeme

Články odjinud