Zahynul Sean Edwards, syn bývalého jezdce F1, kterého si zahrál v Rivalech

Zahynul Sean Edwards, syn bývalého jezdce F1, kterého si zahrál v Rivalech

Vedoucí jezdec seriálu Porsche Supercup zahynul, když v roli instruktora školil jiného jezdce.. Ve filmu Rivalové hrál svého otce Guye, který roku 1976 na Nürburgringu pomáhal zachraňovat Nikiho Laudu.

V uplynulém týdnu zasáhla motorsport smutná zpráva. Vedoucí jezdec seriálu Porsche Supercup, který se jezdí jako doprovodný k formuli 1, 15. října tragicky zahynul, když na Queensland Raceway v australském Willowbanku prováděl jezdecká školení. Při nehodě Willa Holzheimera byl na sedadle spolujezdce jako instruktor. Zemřel v nemocnici v Brisbane na následky četných popálenin a dalších poranění. Holzheimer je už v těchto dnech mimo ohrožení života.

Sean Edwards závodil také s vozem Mercedes-Benz SLS AMG GT3, se kterým v loňském i letošním roce vyhrál 24 hodin v Dubaji, letos přidal i triumf ve 24 hodinách na Nürburgringu. Loni se představil i ve 24 hodinách Le Mans, letos startoval ve 12 hodinách v Sebringu.

Šestadvacetiletý Sean byl synem bývalého jezdce F1 Guye Edwardse, který roku 1976 na Nürburgringu pomáhal vyprostit Nikiho Laudu z hořícího vozu. Sean si svého otce zahrál ve filmu Rona Howarda Rivalové.

Doporučujeme

Články odjinud