Webber skončí ve formuli 1, příští rok bude závodit pro Porsche

Webber skončí ve formuli 1, příští rok bude závodit pro Porsche

Mark Webber potvrdil dlouhodobé spekulace, na konci letošní sezóny uzavře svoji kariéru jezdce formule 1, ale závodit bude dál.

Pro Red Bull Racing závodí Webber už sedmou sezónu, ale žádnou další nepřidá. Pro příští rok podepsal s Porsche, se kterým mimo jiné nastoupí do čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

"Porsche píše závodní historii jako automobilka a představuje mimořádné výkony a technologie na nejvyšší úrovni," řekl Australan. "Moc se těším na tuto novou výzvu po období stráveném ve formuli 1. Nemůžu se dočkat, až budu řídit jeden z nejrychlejších sportovních vozů světa."

Webber tak uzavře své působení ve formuli 1 po 12 letech, během kterých doposud vyhrál 12 Grand Prix, 11 kvalifikací a 36krát se postavil na stupně vítězů.

Velkou otázkou teď je, kdo Webbera nahradí v jedné z nejatraktivnějších sedaček na startovním roštu. Hodně se hovoří o Kimim Räikkönenovi, ale úplně bez šance nejsou ani piloti Toro Rosso.

"Kimi by byl možností, pokud bude k dispozici," potvrdil šéf týmu Christian Horner. "Máme to štěstí, že hrozně moc lidí chce řídit auto Red Bullu Racing."

Doporučujeme

Články odjinud