Webber přiznal, že jednal s Ferrari

Webber přiznal, že jednal s Ferrari

Spekulace o možném přestupu Marka Webbera k Ferrari zřejmě nebyly úplně bezpředmětné, Australan s Maranellem jednal.

Red Bull dnes potvrdil, že s Webberem bude pokračovat i v příštím roce. Ale před prodloužením smlouvy si Webber zjišťoval své možnosti i jinde. "Byla tu jednání s Ferrari, ale rozhodl jsem se zůstat tady," prozradil.

Svoji budoucnost nakonec uzavřel relativně brzy, očekávalo se, že rozhodnutí padne až během srpnové letní přestávky. Umožní mu to se plně soustředit jen na jezdění.

"Dlouho jsem slýchával různé zvěsti. Nakonec já vím o všem, co se dělo," komentoval. "Chcete se soustředit na řízení vozu a lidi, se kterými pracujete. Je důležité, aby tým věděl, že jste s ním na 100 procent, což já samozřejmě jsem."

Webber je také přesvědčený, že si dobře sedl jeho vztah se Sebastianem Vettelem, což byl další důvod pro setrvání v Milton Keynes. "Vztah máme velmi dobrý. Když jsme na trati, tak spolu pořád soutěžíme, o tom není pochyb, hlavně v roce 2010 a letos. Loni jsem se Sebastianem moc nezávodil, ale v roce 2009, 2010 a letos máme skvělé boje."

"Pro tým je to příjemné, někdy stresující, protože to není snadné, když jsme oba vpředu, a já tomu rozumím, protože občas každý z nás myslí na sebe, ale nakonec víme, že musíme dovézt vozy do cíle a získat co nejlepší výsledek pro nás a tým."

Do konce příští sezóny má tedy Webber jasno. A co bude dál, bude pokračovat ve formuli 1 i v roce 2014? "Tuto otázku dostávám poslední čtyři roky a moje odpověď zůstává stejná. Tento sport je na čele roštu založený na výsledcích, takže budoucnost mám ve svých rukou. Je na mně, abych měl výsledky na trati."

Doporučujeme

Články odjinud