V dlouhých jízdách je nejrychlejší Ferrari, hodnotí Button

V dlouhých jízdách je nejrychlejší Ferrari, hodnotí Button

Po dvou dnech testů v Barceloně se Jenson Button domnívá, že nejrychlejší vozy mají v současnosti týmy Ferrari a Red Bull.

Button jezdil pro McLaren v Montmelu v pátek a sobotu, přičemž ani jednou nepatřil mezi nejrychlejší. Všímal si ale svých soupeřů a troufl si odhadnout, kdo je na tom v současnosti nejlépe.

"Opravdu si myslíte, že je Ferrari o šest desetin sekundy pomalejší než Red Bull?" ptal se v narážce na sobotní výsledkovou listinu v rozhovoru pro BBC. "Zdá se, že v dlouhých jízdách je Ferrari o dvě sekundy rychlejší než všichni ostatní. V testech se děje hodně věcí, takže je v každém případě těžké si udělat jasnou představu."

McLaren doposud nepatřil mezi nejrychlejší, ale ještě více ho trápí spolehlivost. Nový vůz nasadil jako poslední z top týmů a špatně se mu dohání kilometry ztracené na konkurenci, protože musí řešit selhání techniky.

"Pořád nevím, jak na tom jsme," přiznal Button. "Není správné nás teď hodnotit, protože jsme neodjeli moc kol." Ve startovním poli je podle britského jezdce nejlepší monopost z Maranella. "Zajímavá je konzistence jednotlivých týmů, na ní můžete sledovat, kdo má dobrý vůz," vysvětloval. "V konzistenci se zdá být konkurenceschopné Ferrari, ale také mnoho ostatních. Red Bull vypadá celkem dobře, ale ne tak jako Ferrari."

Že by mělo Ferrari vstoupit do sezóny v roli favorita, ale odmítl Fernando Alonso. "Všichni víme, že by vpředu měl být Red Bull, takže očekáváme, že budou konkurenceschopní," řekl. "Ale bude trvat dva až tři závody, než to budeme moci vyhodnotit s jistotou. Hodně se zlepší také Ferrari."

Doporučujeme

Články odjinud