Schumacherův stav zůstává vážný

Schumacherův stav zůstává vážný

Michael Schumacher měl nehodu na lyžích a jeho stav zůstává vážný. Shrňme si, co přesně se mu v neděli ve Francii stalo.

Schumacher trávil dovolenou se svojí rodinou ve francouzském Méribel a v neděli dopoledne se rozhodl pro lyžování mimo upravené sjezdovky, přičemž s sebou vzal svého 14letého syna Micka.

Podle záchranářů k nehodě došlo v 11:07. Bývalý pilot narazil hlavou na kámen, přičemž praskla jeho helma. Utrpěl těžký otřes mozku. Četníci vyšetřují okolnosti nehody, ale podle ředitele lékařského střediska znal Schumacher místní sjezdovky velmi dobře.

Pomoc byla na místě za pět minut. Schumacher byl v tu chvíli při vědomí a mohl mluvit, ale byl pochopitelně rozrušený. Následoval transport vrtulníkem do nemocnice v Moutiers.

Vzhledem k jeho stavu byl ale dále převezen do nemocnice v Grenoblu. Tam Schumacher dorazil už v bezvědomí v 12:40. Jeho stav lékaři označili za kritický a musel podstoupit neurochirurgický zákrok, aby byly odstraněny následky krvácení do mozku.

V pondělí ráno byl Schumacher stále v kómatu. Podle doktorů jsou možné tři scénáře: 1. Za několik dní se probudí bez následků a vrátí se do normálního života. 2. Probudí se, ale bude mít fyzické a/nebo neurologické následky. 3. Nejhorší variantou bohužel zůstává, že už se nikdy neprobudí.

Kromě rodiny do Grenoblu postupně přijíždějí lidé, kteří se Schumacherem pracovali nebo jsou mu jinak blízcí, mimo jiné Ross Brawn, Jean Todt a Olivier Panis. Dorazil také profesor Gérard Saillant, který Schumachera léčil po nehodě ze Silverstonu.

Další zprávy by lékaři měli poskytnout v 11 hodin.

Doporučujeme

Články odjinud