Sauber ohlásil tři nové partnery z Ruska, přijde s nimi ruský jezdec

Sauber ohlásil tři nové partnery z Ruska, přijde s nimi ruský jezdec

Týmu Sauber se podařilo dotáhnout do zdárného konce klíčová jednání, která by měla vyřešit jeho tíživou finanční situaci.

Pouhý den poté, co Peter Sauber vyjádřil přesvědčení, že svůj tým znovu zachrání, přišla oficiální tisková zprava potvrzující příchod nových partnerů do Hinwilu.

Jsou tři, státní a pocházející z Ruska. Prvním je Mezinárodní investiční fond spolupráce (ICIF), jehož cílem je regionální rozvoj v Rusku. Druhým partnerem je Státní fond pro rozvoj severozápadního Ruska, který má za úkol regionální financování projektů na podporu ekonomického, vědeckého a kulturního dědictví Ruska. A konečně třetím partnerem je ruský Národní institut leteckých technologií.

Cílem spolupráce mezi těmito společnostmi a týmem Sauber bude propagace formule 1 v Rusku a společný vývoj technologií. Všechny strany si od spolupráce slibují otevření nových obchodních příležitostí prostřednictvím komercializace společně vyvinutých technologických řešení.

Kromě toho budou všichni spolupracovat na propagaci premiérové Grand Prix Ruska 2014 a na podpoře mladých ruských pilotů. "Především bude spuštěn vývojový program pro ruského jezdce Sergeje Sirotkina s cílem připravit ho jako závodního jezdce týmu v roce 2014," dodal Sauber ve svém prohlášení.

Tým slíbil, že další detaily spolupráce odhalí později, ale podle všeho se teprve 17letý Sirotkin, jenž je synem šéfa Národního institutu leteckých technologií, může těšit na to, že už příští rok naváže na Vitalije Petrova.

Doporučujeme

Články odjinud