Věštec Webber: Ricciardo se v kvalifikacích vyrovná Vettelovi

Věštec Webber: Ricciardo se v kvalifikacích vyrovná Vettelovi

Australský závodník rovněž tvrdí, že Vettelova preciznost připomíná počítač. Ani to však nestačí na přednosti Fernanda Alonsa v závodním režimu.

Mark Webber sice pověsil volant F1 na hřebík a štěstí bude zkoušet společně s automobilkou Porsche ve vytrvalostních závodech, stále však musí čelit otázkám sondujícím jeho názor na Sebastiana Vettela a jeho nového kolegu Daniela Ricciarda. Webber pochopitelně svému krajanovi přeje to nejlepší a dokonce věří, že se alespoň v kvalifikačních zápoleních čtyřnásobnému světovému šampionovi vyrovná.

"Pojede dobře. Myslím, že dá Sebovi v kvalifikacích dost zabrat. Počítám, že v prvním roce to bude 50:50. Loni se to i mně párkrát povedlo, navíc foukané podlahy jsou pryč. Daniel bude v pohodě a rozhodně není na škodu, že si prošel juniorkou Red Bullu. Jen doufám, že bude mít lepší starty než já! 

Vždy jsem si myslel, že nejlepším závodníkem je Fernando. Pořád si myslím, že v neděli je nejsilnější. V soupeření na jedno kolo ho asi Sebastian předčil. Teď nemluvím čistě o rychlosti, jde i o přípravu. Fernando v minulosti získával mnoho pole position, ale nejspíš svou roli začal hrát věk. V závodech má ale víc es v rukávu než kdokoliv jiný. Je neudolatelný.

Sebovy síly, jak všichni víme, tkví v úniku na startu a jízdě v čistém vzduchu. Je jako počítač, nemyslíte? Jeho jedinou slabinou jsou rychlé zatáčky," prozradil Webber v rozhovoru pro březnové vydání magazínu Motor Sport.

Doporučujeme

Články odjinud