Rezervním pilotem Caterhamu se stal Holanďan Giedo van der Garde

Rezervním pilotem Caterhamu se stal Holanďan Giedo van der Garde

Období nabité událostmi pokračuje: Tým Caterham dnes (v sobotu) potvrdil, že jeho oficiálním rezervním pilotem bude Giedo van der Garde, šampion formule Renault 3.5 z roku 2008.

Van der Garde dokázal třikrát zvítězit v šampionátu GP2, konkrétně v roce 2008. Testoval již pro týmy F1 Spyker, jeho následovníka Force Indii, Super Aguri a předchůdce dnešního Renaultu Lotus.

Loni v GP2 závodil pro tým Barwa Addax, který se stal šampionem. Letos část jezdeckého složení této stájí tvoří Čech Josef Král.

Součástí povinností Gieda van der Gardeho bude kromě pohotovosti pro případ většinou málo pravděpodobného záskoku účast v předsezonních testech a v neupřesněném počtu pátečních tréninků.

"Jsem velmi nadšený, že se stávám součástí rodiny Caterham F1 týmu," řekl Giedo van der Garde. Jedná se o další krok v mé kariéře F1. 

Pro Holandsko je dobré, že má zase pilota spojeného s formulí 1. Zájem o formuli 1 v Holandsku od dob (Jose) Verstappena asi trochu opadl. Doufám, že budu schopen v naší zemi vzbudit podobné nadšení."

Doporučujeme

Články odjinud