RB8 je nelegální, Red Bull bude muset vůz upravit

RB8 je nelegální, Red Bull bude muset vůz upravit

Kauza s otvory v podlaze vozů Red Bullu má pokračování. FIA toto řešení označila za "nevyhovující pravidlům", takže stáj mistrů světa bude muset ještě před Grand Prix Kanady své monoposty upravit.

Během Velké ceny Monaka se začalo spekulovat o legálnosti otvorů, které má monopost RB8 v podlaze před zadními koly. Detailní vysvětlení zde. Oficiálně žádný protest podán nebyl, FIA se však na celou situaci začala pečlivě zaměřovat.

Red Bull se domníval, že se mu pouze podařilo najít díru v pravidlech. Oficiálně prý jejich úpravy zakázané nejsou. Necelý týden před GP Kanady však přichází změna. FIA shledala toto řešení nevyhovujícím pravidlům a Red Bull bude muset ještě před závodem v Montrealu svůj vůz upravit.

"Nesouhlasíme s tímto pohledem (s pohledem Red Bullu), považujeme za nepřímo vyjádřené, že otvory ohraničené ze všech stran se v této oblasti nacházet nesmí," cituje dopis, který FIA poslala Red Bullu i ostatním týmům, Pitpass. Toto rozhodnutí nijak neovlivní výsledky již odjetých závodů.

Doporučujeme

Články odjinud