Pérez: McLarenu scházela organizace a pokora

Pérez: McLarenu scházela organizace a pokora

Sergio Pérez zkritizoval McLaren za přístup k letošní sezóně. Z pohledu mexického pilota přinesla velké zklamání, ale šéfa týmu Martina Whitmarshe neviní.

McLaren to sice zatím neoznámil, ale na konci sezóny nahradí Péreze Magnussenem. Pérez to nepřímo potvrdil kritikou, kterou by pravděpodobně nevyslovil, pokud by dostal smlouvu i na příští rok.

"Jsem velmi zklamaný. Když jsou vaše cíle mnohem vyšší než výsledky, jste zklamaní. A to platí pro obě strany," řekl pro Total Race.

Když Pérez loni získal smlouvu s McLarenem, chtěl letos bojovat o titul. Ale na začátku sezóny zjistil, že je vše úplně jinak.

"Je to skvělý tým, o tom vůbec nepochybuji, a má velmi schopné technické zaměstnance, ale myslím, že mu scházela organizace a trocha pokory, aby čelil realitě," kritizoval Pérez.

"McLaren je skvělý tým, ale v sezóně mu trvalo dlouho, než začal vnímat realitu, ve které jsme byli, což byl zisk bodů během dobrého víkendu, a ne vítězství v závodech. Trvalo jim, než si to uvědomili."

K šéfovi týmu Whitmarshovi dodal: "Myslím, že je Martin skvělý vůdce, nic proti němu nemám. Je to skvělý týmový lídr a tým vede dobře."

"Ale tým nezávisí jen na šéfovi, závisí na mnoha dalších, kteří nebyli dost dobří, a to se ukázalo hlavně letos."

Doporučujeme

Články odjinud