Moskva má okruh vhodný pro F1, Petrov se na něm projede s Caterhamem

Moskva má okruh vhodný pro F1, Petrov se na něm projede s Caterhamem

Zatímco se na první Grand Prix Ruska připravují v Soči, Moskva by závod formule 1 mohla pořádat už teď. Ověří si to osobně Vitalij Petrov.

Rusové dokončili poblíž Moskvy výstavbu nového okruhu, který by mohl hostovat formuli 1. Navštívil ho technický delegát FIA Charlie Whiting a dal mu druhé nejvyšší hodnocení, které umožňuje testy F1, ale dodal, že tím to skončit nemusí.

"Byl postaven podle nejvyšších standardů s výjimečnou pozorností k detailům. Myslím, že okruh odpovídá standardům formule 1," řekl agentuře RIA Novosti. "Pan Ecclestone se dohodl s lidmi ze Soči, takže předpokládám, že závodit budeme tam, ale tento okruh je vhodný pro závody formule 1."

Rusové tak mají dobrou zálohu pro případ, že by nastaly problémy s výstavbou okruhu v Soči. Olympijské město má smlouvu na Grand Prix od roku 2014 a teď ví, že ho v případě nepřipravenosti může zastoupit Moskva, pokud by se všechny strany dohodly.

Moskevský okruh, jehož architektem nebyl nikdo jiný než Hermann Tilke, se oficiálně otevře veřejnosti o víkendu 14. a 15. července, kdy na něj zavítá Světová série Renault. Při této příležitosti ho ´pokřtí´ Vitalij Petrov s monopostem F1 týmu Caterham, pro své krajany si připravil předváděcí jízdu.

Trať má mnoho konfigurací, tou hlavní s licencí FIA je čtyřkilometrová verze. Video z jídzy po okruhu si můžete prohlédnout zde.

Doporučujeme

Články odjinud