Montezemolo znovu varuje Massu

Montezemolo znovu varuje Massu

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo upozornil, že Felipe Massa by měl zlepšit své výsledky, aby si zajistil budoucnost u Ferrari. V posledních závodech nenavázal na vydařený úvod sezony.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo varuje Felipeho Massu, že jeho současné výsledky by nemusely stačit k zajištění budoucnosti u týmu Ferrari. Brazilci vyšlo prvních pět závodů, ve kterých získal 45 bodů. Ve Španělsku dokonce díky třetímu místu stál na pódiu. V následujících pěti velkých cenách ale nasbíral jen šestnáct bodů. Loni skončil sedmý se 122 body a kontrakt s Maranellem mu byl prodloužen pouze o rok.

"Felipe je rychlý jezdec a skvělý chlap. Ale v posledních dnech jsme si vyjasnili některé úkoly. On i my potřebujeme výsledky. V určité chvíli se vzájemně podíváme do očí a rozhodneme se, co uděláme," řekl Ital v rozhovoru pro italský list Corriere della Sera.

Felipe Massa závodí pro Ferrari od roku 2006, předtím byl roku 2003 testovacím jezdcem. Vyhrál jedenáct závodů, zajel patnáct pole position a čtrnáct nejrychlejších kol. Nejlépe byl v šampionátu druhý roku 2008, kdy prohrál v dramatickém závěru sezony o jediný bod s Lewisem Hamiltonem.

Montezemolo se vyjádřil také velmi neurčitě vyjádřil k možnosti budoucího angažmá trojnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, o kterém se občas spekuluje. "Dříve nebo později každý jezdec posílá zprávy do Ferrari. Sen je pro každého šampióna realitou. Dokonce i Ayrton Senna se ozval. I kdybych měl hodně problémů, hledání jezdců mezi ně nepatří. Fernando Alonso je opravdu skvělý, jak jsem již řekl dříve. Dokázal to a ukáže to znovu, velmi brzy," věří.

Doporučujeme

Články odjinud