Montezemolo apeluje na Alonsa: Je třeba zůstat v klidu a nepolemizovat

Montezemolo apeluje na Alonsa: Je třeba zůstat v klidu a nepolemizovat

Prezident Ferrari lidově řečeno usadil Fernanda Alonsa způsobem nevídaným v dosavadní společné historii. Chce po něm, aby pracoval a nestěžoval si.

Stejně jako po každém závodě následovala i po Maďarsku schůze nejvyššího vedení Ferrari v Maranellu.

Prezident automobilky Luca di Montezemolo ji začal slovy: "Ferrari, které jsem viděl ve včerejším závodě, se mi nelíbí." Měl tím na mysli výkonnost vozu, která výrazně zaostávala za konkurencí.

Každému z přítomných inženýrů pak dal jako dárek nůž a s nadsázkou dodal, že k druhé polovině sezóny je třeba přistupovat s nožem sevřeným v zubech. Nechtěl nikoho obviňovat a řešit, kdo za vzniklou situaci může, protože věří, že produktivnější bude se věnovat zlepšování vozu. Zbývá ještě devět závodů, takže nic není ztraceno.

"Montezemolo dělá maximum, aby měl tým veškerou podporu a zdroje, které potřebuje, počínaje oznámením, že bývalý člověk Lotusu James Allison přijde do maranellského týmu a začne pracovat už 1. září," uvedl tým ve své zprávě.

"Ale je tu jasná potřeba semknout se a vyvarovat se ostrých výlevů, které i když jsou ve chvílích bezprostředně po špatném výsledku pochopitelné, nikomu neposlouží. Byl to odkaz na poslední komentáře Fernanda Alonsa, které se Montezemolovi ani nikomu jinému v týmu nelíbily."

Ferrari to sice nezmínilo, ale je zřejmé, že nebylo nadšeno ani ze spekulací, které se v Maďarsku spustily kolem Alonsova údajného zájmu o přestup do Red Bull Racingu. Několik zdrojů potvrdilo, že Alonsův manažer nemluvil s Christianem Hornerem jen o Sainzovi, ale právě také o pilotovi Ferrari.

Montezemolo dnes Alonsovi dokonce zavolal a kromě přání k narozeninám mu řekl: "Všichni velcí šampióni, kteří jezdili pro Ferrari, byli vždy žádáni, aby zájmy týmu postavili nad ty své."

"Tohle je chvíle, kdy je třeba zůstat v klidu, vyhýbat se polemikám, ukázat pokoru a odhodlání při své práci pro tým, stát vedle týmu a jeho lidí na trati i mimo ni."

Na schůzce v Maranellu se také probíraly technické důvody propadu Ferrari a tým označil za viníka nové pneumatiky. "Rozhodnutí Pirelli přispělo k umělým změnám v hierarchii startovního pole, což se prezidentovi ani lidem Scuderie nelíbí. Toto téma bude předmětem další debat v blízké době," dodala zpráva týmu.

Doporučujeme

Články odjinud