Molotovův koktejl vystrašil mechaniky Force Indie, jeden se vrací domů

Molotovův koktejl vystrašil mechaniky Force Indie, jeden se vrací domů

Formule 1 zaznamenala první vážný incident v souvislosti s nepokoji, které pokračují v Bahrajnu. Naštěstí se obešel bez následků.

Mechanici Force Indie poznali na vlastní kůži, že v Bahrajnu není tak bezpečno, jak tvrdí pořadatelé závodu. Čtyři z nich uvízli na dálnici do Manamy kvůli střetu mezi demonstranty a policií.

Vzduchem lítaly Molotovovy koktejly a jeden přistál blízko vozu se čeleny Force Indie, což je pochopitelně vystrašilo. Oheň je naštěstí nezasáhl a nakonec se jim podařilo uniknout bez úhony.

Mechanici cestovali v neoznačeném voze, takže je krajně nepravděpodobné, že by byli cílem kvůli svému spojení s formulí 1. Všichni čtyři se bezpečné dostali do svého hotelu a pokračují v práci.

Tento incident však natolik vylekal jednoho z jejich týmových kolegů, že se rozhodl Bahrajn opustit a vrátit se domů. "Byl to izolovaný incident, moje žena tam byla také," bagatelizoval celou záležitost šéf okruhu Zajed Al Zajani. "Demonstranti nemířili na vozy, byla to náhoda. Nikdo nebyl zraněn."

V Bahrajnu probíhají demonstrace každý den a díky formuli 1 se opozice dostává do světových médií. Její nejradikálnější část oznámila na závodní víkend dny zloby.

Doporučujeme

Články odjinud