Mezi kandidáty na Massovu sedačku u Ferrari je také Räikkönen

Mezi kandidáty na Massovu sedačku u Ferrari je také Räikkönen

Navzdory lepšící se formě nemá Felipe Massa své místo u italského týmu pro příští rok zaručené. Ba naopak, seznam kandidátů na jeho výměnu je dlouhý a nyní se dokonce rozrostl o další zvučné jméno.

Stáj z Maranella shání pro nadcházející sezonu jezdce, který by pomáhal Fernandu Alonsovi sbírat body do Poháru konstruktérů. A přestože Felipe Massa podává v několika posledních závodech zlepšené výkony, jeho sedačka u Ferrari je stále příliš vratká.

Italové mají v záloze hned několik variant. V úvahu připadají Nico Hülkenberg, Paul di Resta, Sergio Pérez či Romain Grosjean. Ani jeden z nich ale ve formuli 1 zatím nedosáhl takových úspěchů, které by utvrdily Ferrari v tom, že si jejich angažováním na místo Felipeho Massy polepší.

Proto se Italové podle The Sunday Times poohlížejí po nějakém zkušenějším jezdci. A jedním z mála, který by připadl v úvahu, je Kimi Räikkönen.

Finský mistr světa závodil pro Ferrari v letech 2007 - 2009. Hned ve své první sezoně získal pro Scuderii mistrovský titul, ale poté šly jeho výkony dolů. Na konci sezony 2009 se pak Räikkönen s Ferrari dohodl na předčasném ukončení smlouvy a z Maranella odešel.

Nyní se hovoří o jeho návratu. Ten však má svá úskalí. Je totiž veřejným tajemstvím, že jedním z faktorů, proč finský šampión Ferrari opustil, byly neshody s prezidentem automobilky Lucou di Montezemolem. Navíc Räikkönen v soukromí několikrát přiznal, že by se svým někdejším šéfem již znovu spolupracovat nechtěl.

Každopádně, pokud Ferrari skutečně zamýšlí Räikkönena angažovat, mělo by jednat co nejrychleji, neboť finský pilot je podle všeho velmi blízko prodloužení smlouvy se svým současným zaměstnavatelem - Lotusem.  

Doporučujeme

Články odjinud