McLaren zlepšil zastávky v boxech, jako motivace slouží pivo

McLaren zlepšil zastávky v boxech, jako motivace slouží pivo

Pit stopy Lewise Hamiltona nebyly v kanadské Grand Prix úplně bezproblémové, ale sám pilot uznal, že tým mechaniků dosáhl zlepšení.

McLaren má letos na top tým překvapivě mnoho problémů při zastávkách v boxech, přičemž největší smůlu měl v tomto ohledu Lewis Hamilton. V Montrealu stavěl u mechaniků dvakrát a ani jednou zastávka neproběhla úplně hladce.

Při té první měl problémy při rozjezdu, což ale nebyla chyba mechaniků. "První zastávky jsme měli tak dobré, že ani jeden z jezdců nezareagoval včas, takže jsme ztratili čas na reakcích, byli jsme hotoví o pět desetin sekundy dřív než kdy předtím," vysvětloval sportovní šéf McLarenu Sam Michael pro televizi Sky.

Hamilton po závodě přiznal, že vina mohla být na jeho straně, zřejmě pustil spojku moc rychle a naskočila ochrana proti zhasnutí motoru, takže se rozjížděl nadvakrát.

Při druhé zastávce už došlo ke skutečnému problému při výměně kol. "Náš mechanik s pistolí u pravého zadního kola, který je mimochodem náš nejrychlejší, musel znovu zapínat pistoli, protože nenaskočila. Takže když ji chtěl použít, byla pořád vypnutá. Musel ji tedy znovu zapnout a začít znovu," popisoval Michael. "Je to náš nejlepší člověk a za celý rok neudělal jedinou chybu. Věděl jsem, že to díky svým zkušenostem zvládne, což se také stalo."

Hamilton tým pochválil: "Jinak (kromě problému při rozjezdu) byly zastávky skvělé a konečně jsme měli dobré pit stopy. Samozřejmě se můžeme dál zlepšovat v každé oblasti."

A zlepšovat se McLaren chce. Michael prozradil, co po svých mechanicích požaduje a jak je motivuje. "Do zastávek v boxech vkládáme hodně úsilí, dáváme do nich tolik energie, že už je to jako fotbalový tým. Tento víkend jsme v trénincích pravidelně zvládali zastávky za dvě a půl sekundy."

Tak rychle to ale nešlo v závodě. "Čelí výzvě, aby se dostali pod tři sekundy. Mají obrovskou motivaci, protože už jsem celému týmu slíbil rundu piv, pokud se v průměru dostanou pod tři sekundy," dodal s úsměvem.

Doporučujeme

Články odjinud