McLaren v Singapuru odmítá komentovat Hamiltonovu budoucnost

McLaren v Singapuru odmítá komentovat Hamiltonovu budoucnost

Ačkoliv chtěl McLaren v přestávce mezi závody dořešit smlouvu s Hamiltonem, zřejmě se tak nestalo, protože se na toto téma odmítá vyjadřovat.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh se na páteční tiskové konferenci ocitl pod palbou otázek o Lewisi Hamiltonovi, všechny je ale slušně odbýval nekonkrétními odpověďmi.

Řekl, že si spekulací tým nevšímá a snaží se být soustředěný na závodní víkend. K Hamiltonovu jednání s Mercedesem uvedl: "Když jste mi říkali, že s nimi podepsal, tak jsem říkal, že je to výmysl. Pokud se mě na to samé zeptáte teď, odpověděl bych stejně."

Nad tím, že by mohl o Hamiltona přijít, neuvažuje, potenciálního náhradníka údajně nehledá. "Ne, jak jsem řekl dřív, jsme velmi soustředění na to, abychom tady odvedli dobrou práci."

A proč uzavření Hamiltonovy budoucnosti trvá McLarenu tak dlouho? "Zdá se to dlouhé kvůli spekulacím, které kolují, ale když si sednete a vážně chcete vstoupit do nové smlouvy, netrvá to moc dlouho. Je to otázka priorit a ostatních věcí, které děláme."

Hamilton nedávno přiznal, že mu jde mimo jiné o finance. "Jsem si jistý, že bude chtít víc peněz a že my mu budeme chtít zaplatit méně, tak to obvykle v byznysu chodí," komentoval šéf McLarenu.

Na poslední otázku, jestli si za sebejistým výrazem v tváři opravdu nepřipouští, že by příští rok mohl Hamilton jezdit jinde, pak odpověděl: "Není to otázka sebejistého vystupování, je to otázka soustředění na naší práci, a my jsme soustředění na letošní šampionát. Myslím, že nemusíme přiživovat nebo reagovat na spekulace o příštím roce, jsme soustředění na současnost."

Doporučujeme

Články odjinud