McLaren: Není vhodné teď nasadit nováčky, ale ty naše by někdo vzít mohl

McLaren: Není vhodné teď nasadit nováčky, ale ty naše by někdo vzít mohl

Ředitel McLarenu Jonathan Neale uznává, že velké změny pravidel nenahrávají angažování nováčků, ovšem na druhé straně se snaží protlačit Magnussena a Vandoorna.

Toro Rosso se rozhodlo posadit do vozu Daniila Kvjata a podle Neala je to velmi odvážný krok.

"Postoupit z GP nebo formule Renault do formule 1 je pořád velký krok," upozornil. "Očekávání jsou velká a hlavně z letošního na příští rok dochází ke změnám technologií, kdy my sami se hodně snažíme přijít na to, jak nám to bude fungovat efektivně, jak budeme jezdit efektivně, jak překonáme výzvy aerodynamiky a pohonu..."

"Je to pro nás dost těžké bez toho, že bychom do toho přimíchali mladého jezdce. V minulosti se to podařilo výjimečným kandidátům, ale ve formuli 1 je velký tlak, chyby se nepromíjejí, a díky tomu je tak vzrušující."

To, co McLaren udělat nechce, tedy zkomplikovat si vstup do nové technické éry nováčkem, ale žádá po ostatních. Své juniory Magnussena a Vandoorna nabízí ostatním, zkusil to u Lotusu, Force Indie a Marussie. A Neale si stojí za tím, že jsou velmi dobří.

"Do budoucna máme velmi slibné talenty, náš mladý jezdec Kevin Magnussen vyhrál formuli Renault 3,5, jsme za něj nadšení, a Stoffel Vandoorne vyhrál šampionát nováčků a skončil v té sérii na druhém místě."

"To všechno patří k našim úvahám, když rozhodujeme, co uděláme s naší jezdeckou sestavou v příštích dvou nebo třech letech, a velmi tvrdě pracujeme na tom, aby tito dva byli součástí našich plánů."

Neale ale uznává, že je třeba přivádět do formule 1 nové jezdce a věří, že tomu pomůže i návrat sezónního testování.

Doporučujeme

Články odjinud