Marussia vyjela v Jerezu s MR03

Marussia vyjela v Jerezu s MR03

Jako poslední ze všech letošních vozů se světu ukázala Marussia MR03. Ruský tým své auto dopravil do Španělska až na poslední dva dny testů.

Na MR03 začala Marussia pracovat už v roce 2012 a pokračovala loni paralelně k MR02.

"Že jsme postavili auto věrné konceptu, který jsme poprvé navrhli v roce 2012, navzdory integraci zcela nové pohonné jednotky a snahám při plnění cílů v šampionátu konstruktérů 2013, svědčí o tom, jak moc jsme jako technická organizace dospěli," řekl šéf týmu John Booth.

"Auto bylo vyrobeno a dokončeno ve velmi vysokém standardu, dosáhli jsme při tom našich nejvýznamnějších cílů při úspoře hmotnosti, a co je důležitější, dávali jsme si při tom pozor, abychom udrželi naši výtečnou spolehlivost."

"Největší výzvou designu bylo bez pochyb chlazení, přesto je to jedna z oblastí, která nás těší nejen svými výsledky, ale také množstvím inovací, které jsme u našeho řešení použili."

"Zcela nové rozvržení předního a zadního zavěšení kol je produktem nových pravidel o aerodynamice, klademe větší důraz na mechanickou výkonnost, mechanické systémy jsou teď mnohem důležitější."

Velkou novinkou pro Marussii je také motor Ferrari, do loňského roku používala agregáty od Cosworthu.

"O našem vztahu se Scuderií Ferrari můžeme říct jen dobré věci. Jsou velmi profesionální a od začátku se nám dostává velké podpory," chválil Booth. "Mezi našimi technickými skupinami funguje výborná spolupráce ve všech nových oblastech nového partnerství, a to značně usnadnilo výzvu integrace nové pohonné jednotky." Vedle toho pokračuje Marussia v technické spolupráci s McLarenem.

A jak vidí Booth sezónu 2014? "Cílem je se dál zlepšovat, což znamená být v pozici, kdy už se nebudeme muset soustředit na hrozby za námi, místo toho bychom měli bojovat s týmy před námi."

Fotogalerie

[MODXGalleryRef : 38736]

 

 

 

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud