Marussia plánuje nasadit nový vůz až do druhých testů

Marussia plánuje nasadit nový vůz až do druhých testů

Mercedes zřejmě nebude jediný tým, jehož nový monopost pro letošní sezónu si odbyde svoji premiéru až během druhých předsezónních testů.

Zatímco v minulých letech byly prezentace nových vozů záležitostí ledna, letos mají týmy v tomto ohledu zpoždění a většina z nich stále neoznámila, kdy přesně své letošní auto představí.

Pokud nebudeme počítat HRT, u něhož bude debut nového auta pravděpodobně stejně problematický jako loni a předloni, doposud platilo, že nasazení vozu 2012 až do druhých testů plánoval jen Mercedes AMG. Teď se k němu přidala Marussia, Pat Symonds prozradil, že cílem ruské stáje je nové auto přivézt do Barcelony na testy 21. února.

Symonds, který hovořil na akci Autosport International, je ale optimista co se formy týmu týče, a to hned ze dvou důvodů. První je zákaz foukání difuzorů. Je to totiž technologie, kterou malé týmy nezvládly tak dobře jako ty velké, takže její absence Marussii prospěje. Druhým důvodem, proč by se tým měl zlepšit, je spolupráce s McLarenem, která nabírá na plných obrátkách právě v letošním roce.

Marussia patří mezi nejmenší týmy, podle Symondse má celkem 170 zaměstnanců, zatímco Red Bull více než 600 a Lotus nebo Mercedes více než 500.

Doporučujeme

Články odjinud