María de Villotaová testovala formuli 1 týmu Renault

María de Villotaová testovala formuli 1 týmu Renault

Španělská závodnice formule Superleague María de Villotaová testovala monopost týmu Renault na okruhu Paula Ricarda ve Francii.

Test španělské jezdkyně se uskutečnil na začátku srpna, de Villotaová dostala k dispozici dva roky starý vůz R29 a odjela s ním 300 kilometrů. Pro dceru bývalého pilota formule 1 Emilia de Villoty to byla premiéra.

"Jako žena jezdkyně jsem byla velmi ráda, že jsem dostala příležitost jet ve voze formule 1," řekla. "Formule 1 je vrchol motorsportu a vždy byla mým snem. Jízdy šly dobře, podmínky byly ideálení a díky týmu jsem se okamžitě cítila dobře."

"Netrvalo mi dlouho si na vůz zvyknout a cítila jsem se v něm pohodlně, mohla jsem začít na něj tlačit, v důsledku čehož jsem si ten zážitek skutečně užila. Profesionalita Lotusu Renault GP na mě zapůsobila. Chci týmu poděkovat za tuto příležitost."

De Villotaová se tak stala první ženou od roku 2005, která testovala formuli 1. Před ní to byla Katherine Legge.

"María udělala přesně to, co jsme od ní očekávali, postupovala krok za krokem a dosáhla rozumných časů na kolo, za celý den neudělala jedinou chybu," dodal šéf týmu Eric Boullier.

Doporučujeme

Články odjinud