Lewis Hamilton po Ecclestonovi chtěl, aby ho dostal do Red Bullu

Lewis Hamilton po Ecclestonovi chtěl, aby ho dostal do Red Bullu

Ten skutečně obhlížel situaci, ovšem případné vážnější námluvy ztroskotaly na rozhodnutí Dietricha Mateschitze, který se rozhodl ponechat v týmu Marka Webbera.

Jezdecká dvojice Hamilton-Vettel v týmu Red Bull by byla jistě nesmírně pikantní a postarala by se o velkou publicitu, a tak Bernie Ecclestone neměl se zjišťováním situace ohledně případného přestupu k rudým býkům žádný problém. Od Sebastiana Vettela, se kterým ho pojí přátelské vazby (často jsou paddocku k vidění, kterak spolu hrají oblíbené vrhcáby) zjistil, že by s partnerstvím s Hamiltonem neměl potíž. 

Jiná už ale byla situace při rozhovoru s Dietrichem Mateschitzem. Ten upřednostnil status quo. 

"Dietrich je velmi upřímný a na rovinu hovořící muž. Řekl mi, že Mark má otevřené dveře k tomu, aby v týmu setrval. Bylo to od něho hezké. Kdyby ale Mark odešel, smlouvu s Lewisem by bez problémů podepsal," řekl dvaaosmdesátiletý šéf formule 1.

To vše se odehrávalo kolem loňské Velké ceny Velké Británie. Jak to dopadlo, už dobře víme - Webber v závodě zvítězil a brzy poté prodloužil smlouvu s Red Bullem o další rok. Ecclestone pro Daily Mail dokonce přiznal, že to byl on sám, kdo k Hamiltonovi přišel s nápadem na přestup k Mercedesu. Tehdy prý ještě Hamilton nevěřícně obrátil oči v sloup. Ecclestonova slova, podle kterých nemá mistr světa z roku 2008 přestupem co ztratit, se však Hamiltonovi postupně rozležela v hlavě.

Největší přestup loňského roku pak byl oznámen na konci září. Zatím se ukazuje, že Hamilton podepsáním smlouvy s Mercedesem opravdu neprohloupil. V pořadí šampionátu je nyní na čtvrtém místě. Piloti McLarenu mají na kontě pouze po dvou bodech. 

Bernie Ecclestone i v pokročilém věku neustává v pracovním tempu. Kvůli zaneprázdněnosti nevycestoval do Malajsie, nicméně v Bahrajnu už by neměl chybět. 

Doporučujeme

Články odjinud