Indové jsou znepokojeni přesunem GP Indie na duben

Indové jsou znepokojeni přesunem GP Indie na duben

Šéf indické federace motorsportu Vicky Čandhok není spokojen s návrhem kalendáře pro nadcházející sezonu, který představil Bernie Ecclestone minulý týden.

Podle něj se totiž pojede indická Velká cena 22. dubna. V tomto období ale panují v Novém Dillí teploty pohybující se na hranici čtyřiceti stupňů Celsia. "S dubnem nejsem spokojený, protože tu bude horko. Pokud ale budeme muset jet v dubnu, pojedeme. Opravdu si myslím, že ideální termín pro Indii je, když je chladněji. Možná v březnu nebo říjnu, listopadu či prosinci. V Dillí není žádná vlhkost, není tak vysoká," řekl Čandhok starší.

Dále také ujistil, že důvod, proč Mezinárodní automobilová federace přesunula závěrečnou inspekci okruhu, je pouze z logistického hlediska: "Čistě z administrativních důvodů. Traťový poradce Charlie Whiting, který tu byl třikrát, čtyřikrát, se nás zeptal 'nedává to pro mě logický smysl spojit to s Koreou?' Na konci tohoto měsíce má v plánu navštívit Koreu, na své cestě zpět letí přes Dillí. Takže se v Dillí zastaví, protože je to pro FIA logické. Už jsme říkali, že jsme v pohodě. Datum inspekce je čistě jen záležitostí pohodlí. Není to ničím jiným."

Původně byla závěrečná kontrola naplánována na tento týden a její odsunutí pochopitelně vyvolalo řadu spekulací o provozuschopnosti okruhu Budh. Indové ale své závazky plní a premiérová Velká cena Indie se uskuteční v plánovaném termínu, tedy 30. října.

Doporučujeme

Články odjinud