Hispania Racing ukázala F111

Hispania Racing ukázala F111

Jako poslední ze všech letošních vozů spatřil světlo světa monopost HRT F111, s kterým budou závodit Vitantonio Liuzzi a Narajn Kartykejan.

Hispania ukázala své auto poprvé už 8. února, ale jen na počítačových obrázcích. Tým ho chtěl co nejdříve dokončit a nasadit do testů, ale evidentně se dostal do problémů, protože skutečný F111 přivezli Španělé až teď do Barcelony.

Ale vůz stále není kompletní. "Pořád čekáme na zavěšení a tlumiče, ještě jsou na celnici," přiznal šéf týmu Colin Kolles. "Musíme ho nějak dostat na trať a v plánu máme vyjet zítra."

Že by však Hispania riskovala kvůli nedostatečně otestovanému vozu nesplnění kvalifikačního limitu v prvních závodech, Kolles odmítl. "Myslím, že je tohle auto rychlejší než to loňské, a to se do 107 procent (nejlepšího kvalifikačního času) vešlo," připomněl. "Data ukazují, že je tohle auto lepší než to loňské, má zcela jinou aerodynamiku."

"Doufám, že závody budou díky pneumatikám zajímavé. Na jedno kolo možná nebudeme tak rychlí jako ostatní, ale uvidíme, jak to půjde v závodech, kolik zastávek v boxech budou muset absolvovat ostatní a kolik my."

HRT F111 si na rozdíl od loňského monopostu, který vyjel z dílen Dallary, vyvíjel tým sám. Technickou skupinu vedl Geoff Willis. Jisté zlepšení by měl vůz představovat už jen díky skutečnosti, že na rozdíl od loňské nespolehlivé převodovky X-trac využívá letos převodovku týmu Williams. Inženýři tomu přizpůsobili celou záď vozu.

Ve vývoji monopostu by pak měl významně přispět zkušený Vitantonio Liuzzi, jenž byl tento týden nominován na místo závodního pilota vedle Narajna Kartykejana.

FOTOGALERIE

Doporučujeme

Články odjinud