Heidfeld zklamal, říká šéf týmu Renault

Heidfeld zklamal, říká šéf týmu Renault

Pod novými majiteli se nezměnila tradice týmu Renault z posledních let veřejně kritizovat vlastní jezdce. Pod velký tlakem se ocitl Nick Heidfeld, jenž zastupuje zraněného Roberta Kubicu.

Renault nemá výsledky, které letos chtěl. Po stupních vítězů z úvodu sezóny patří spíše do středu pole a top týmům konkurovat nedokáže. Jednou z příčin je nedostatečně rychlý vývoj vozu, ale vedení týmu se kriticky divá také na výkony Nicka Heidfelda.

"Je to určitě zklamání. Nezaujal vůdčí roli, kterou jsme od něj chtěli," řekl šéf týmu Eric Boullier pro Eurosport. "Nestal se vůdčí osobností týmu. Dnes se v oblasti výkonnosti spoléháme více na Vitalije, na Nicka ve vývoji."

Heidfeldova závodní sedačka u Renaultu je proto velmi nejistá. Už v Maďarsku dostane jeho vůz ve volném tréninku Bruno Senna, ale dlouhodobým cílem Boulliera je do formule 1 vrátit Romaina Grosjeana. Ten pro Renault odjel sedm závodů v roce 2009, ale nezaujal a na konci sezóny byl propuštěn.

Boullier říká, že francouzský závodník tehdy nebyl dobře připravený, proto mu chce dát druhou šanci. Spekuluje se, že by Heidfelda mohl nahradit, až skončí letošní sezóna GP2, v které závodí.

Doporučujeme

Články odjinud