Hamilton je lépe placený než já, ale ekonomika se změnila, říká Dennis

Hamilton je lépe placený než já, ale ekonomika se změnila, říká Dennis

Šéf skupiny McLaren Ron Dennis otevřeně hovořil o smluvním vztahu s Lewisem Hamiltonem, o jehož prodloužení obě strany stojí, ale ne za každou cenu.

Současná smlouva Hamiltona s McLarenem vyprší na konci letošního roku a britský pilot řekl, že nepospíchá s jejím prodloužením, nechává si čas na promyšlení své situace.

Když Hamilton podepisoval svůj současný kontrakt po první sezóně v roce 2007, byl jeho manažerem jeho otec Anthony. S týmem jako jezdec vyrostl a šlo víceméně o rodinné jednání v době, kdy vrcholil ekonomický růst, takže finanční podmínky byly velmi štědré.

Letos je sice Hamiltonova reputace někde jinde a o jeho obchodní záležitosti se stará společnost XIX Entertainment, která při jednání o nové smlouvě pochopitelně tlačí na co největší odměny, protože z nich bude mít provizi, ale někde jinde je také světové hospodářství.

"Je to komplexní situace," vysvětloval šéf McLarenu Ron Dennis pro Sky Sports. "Je na konci smlouvy, kterou podepsal v době, kdy byla ekonomika jiná. Teď je třeba najít rovnováhu. On se samozřejmě podívá, jaké má možnosti, kam by mohl jít."

"My se podíváme, kdo je k dispozici. Ať už obě strany udělají jakékoliv rozhodnutí, snad sehraje významnou roli skutečnost, že je součástí tohoto týmu od začátku své kariéry. Má velmi vysoký plat. Určitě vyšší než já."

Hamiltonovy možnosti na změnu působiště jsou značně omezené, pokud chce pokračovat v top týmu. Ferrari a Red Bull Racing mají etablované hvězdy Alonsa a Vettela, proti kterým velmi pravděpodobně nebudou chtít stavět tak ambiciózního konkurenta, jakým je Hamilton. Zbývá tedy asi jen Mercedes, ten ale bude mít místo, jen až odejde Schumacher.

Doporučujeme

Články odjinud