Hamilton byl během testů vyhozen z garáže McLarenu

Hamilton byl během testů vyhozen z garáže McLarenu

Lewis Hamilton přiznal, že ne všichni u McLarenu nesou jeho odchod dobře. Přátelské pozdravení se v zimě setkalo s negativní reakcí.

Když se Hamilton loni s McLarenem loučil, byl vyzván, aby se kdykoliv v budoucnu zastavil na návštěvu. Pokusil se o to relativně brzy a neuspěl.

"Navštívil jsem je v Austrálii. Ale také jsem se pokusil je navštívit v Jerezu a tam mě (sportovní ředitel) Sam Michael vyhodil z garáže," uvedl v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1. "To nebylo moc pozitivní a nemám z toho dobrý pocit. Martin (Whitmarsh - šéf týmu) byl skvělý a musím říct, že s ním nejsem dost v kontaktu, takže Martinovi zavolám."

U McLarenu možná nepanovala dobrá nálada kvůli formě, kterou tým má. Hamilton moc dobře nechápe, jak se jeho bývalý tým mohl tak propadnout, ale na druhé straně to podle něj není nic neobvyklého.

"Nevím, ani jsem nemluvil s jezdci o tom, co se tam děje. Určitě to má něco společného s přítlakem auta," odhadl. "Celý minulý rok byl dobrý, ale asi něco upravili. Měl jsem pocit, že auto vypadá stejně, ale bylo mi řečeno, že auto úplně změnili."

"Asi udělali nějaká velká rozhodnutí, o kterých se domnívali, že se projeví velkými zisky, ale nestalo se to. Takové kroky nejsou pro McLaren neobvyklé. Zažil jsem to v minulosti, hlavně v roce 2009, v roce 2010 také. Takže není to nic nového, že dělají drastické změny. Někdy to vyjde, někdy ne."

Doporučujeme

Články odjinud