Force Indii nesvědčí změny pneumatik

Force Indii nesvědčí změny pneumatik

Jezdci Force Indie nedosáhli v Německu na body a vedení týmu je přesvědčené, že za horší výkonností vozu stojí jiné zadní pneumatiky, které Pirelli přivezlo.

První desítka zůstala mimo síly Force Indie v sobotu i v neděli. "Pneumatiky samozřejmě mají dopady, ale jak velké, to se těžko určuje," řekl zástupce šéfa týmu Bob Fernley.

"Má cenu se snažit na to přijít, když i v Maďarsku budeme mít úplně novou sadu pneumatik? Šlo o to nějak přečkat tento víkend."

Force India sice zatím neví, jak si bude její auto rozumět s novými pneumatikami v maďarské specifikaci, ale podle Fernleyho čeká inženýry v každém případě hodně práce.

"Pneumatiky jsou tak významně jiné a auto je navrženo kolem specifikace pneumatik 2013, že budeme muset znovu pracovat na designu něčeho, co jsme si mysleli, že je uzavřené, protože samozřejmě chceme jít dál a věnovat se vozu 2014. Takže to není dobré. Force Indii to nesvědčí," povzdechl si Fernley.

Proti jakýmkoliv změnám pneumatik původně byly vedle Force Indie také Ferrari a Lotus. Jen jednomu se na Nürburgringu vyloženě dařilo.

"Myslím, že tím trpí i ostatní týmy. Jsem si jistý, že to platí pro Ferrari. Zdálo se, že Lotusu to jelo dobře, ale i pro ně je to významné. Někdo získá, někdo ztratí. My jsme určitě ztratili. Otázka je, kolik ztratíme?" uzavřel otázkou Fernley.

Doporučujeme

Články odjinud