Force India ukončila vývoj letošního vozu, nemůže si ho dovolit

Force India ukončila vývoj letošního vozu, nemůže si ho dovolit

Finanční situace nutí Force Indii přesměrovat své vývojové zdroje na příští rok, letošní vůz bude dál už jen optimalizovat.

Technický ředitel indické stáje Andrew Green poněkud překvapivě přiznal, že se monopost VJM05 žádných větších novinek letos už nedočká.

"Je to náročná doba," konstatoval. "Náš poslední velký vývojový balík jsme nasadili v Silverstonu. Neměli jsme příležitost ho pořádně vyhodnotit, protože bylo mokro. Dál to bude už jen o optimalizaci a poznávání toho, co máme, o maximální využití potenciálu."

"Vývoj se teď obrací k příštímu roku. Tým naší velikosti si nemůže dovolit auto moc vyvíjet po této fázi sezóny. Je to opravdu o optimalizaci toho, co máme."

Podle Greena začala Force India vyvíjet vůz pro příští rok už "před časem". Na otázku, zda tedy designéři pracují z většiny už jen na novém autě, pak odpověděl: "Zhruba od této chvíle ano, přeorientovali se na něj."

Zdá se tedy, že tým bude jen těžko plnit představu svého spolumajitele Vidžaje Mallyi o postupu až na páté místo v šampionátu.

Doporučujeme

Články odjinud