Ecclestone: Za problémy Hamiltona stojí rozptýlení zábavním průmyslem

Ecclestone: Za problémy Hamiltona stojí rozptýlení zábavním průmyslem

Bernie Ecclestone se domnívá, že Lewis Hamilton chyboval, když si zvolil pro management své kariéry společnost XIX Entertainment. Působí tak na něj špatné vlivy.

Hamilton popsal letošní sezónu jako jednu z nejhorších ve své kariéře. Na trati se mu nedařilo, měl relativně mnoho kolizí a poprvé ve formuli 1 podlehl týmovému kolegovi.

"Myslím, že měl letos osobní problémy, které ho ovlivnily," komentoval situaci mistra světa z roku 2008 Bernie Ecclestone pro Guardian. "Tyto věci často hodně souvisí s tím, jakými lidmi se obklopíte, kdo vás může ovlivňovat."

"Myslím, že on se prostě dostal mezi lidi, kteří pro něj nejsou dobří. Když se o něj staral jeho otec, jeho otec byl trochu víc... Evidentně to Lewisovi nevyhovovalo, proto se rozešli, ale myslím, že nedocenil, jak moc mu jeho otec pomáhal."

Po profesionálním rozchodu s otcem Anthonym byl Hamilton delší dobu bez manažera, poté si pro řízení své kariéry zvolil společnost XIX Entertainment Simona Fullera, jehož hlavním prostředím je šoubyznys, i když o sportovní hvězdy se stará také. Podle Ecclestona si ale Hamilton vybral špatně.

"Je to katastrofa," hodnotil. "Setkává se s lidmi, které by asi jinak nepotkal a kteří na něj mají špatný vliv. Je ve věku, kdy s penězi, které má, dělá věci, když se nechá ovlivnit, které by asi jinak nedělal."

Šéf formule 1 je přesvědčený, že styky s hvězdami zábavního průmyslu prostě Hamiltonovi nesvědčí. Navíc se mu nelíbilo, že pilot McLarenu pozval do týmové garáže rappera Ice-T během GP Kanady.

"Je to naše chyba, protože povzbuzujeme přítomnost celebrit," přiznal. "Je to dobré. Ne tolik pro ty z nás, kdo si zašpiní ruce, ale pro všechny sponzory a jejich hosty, kteří rádi říkají: ´Ó, viděli jsme toho a toho.´"

"Zapomínají, že se přišli dívat na formuli 1. Rozdíl je ten, že my je dokážeme zvládnout, protože se přímo neúčastníme. On (Hamilton) vidí někoho takového a obdivuje ho, takže ho začne trochu napodobovat."

Opačnou cestou se podle Ecclestona letos vydal Jenson Button. Pro něj měl šéf formule 1 jen slova chvály. "Button se mi letos moc líbil," řekl. "Odvedl opravdu dobrou práci a je mnohem lepší člověk ve vztahu k veřejnosti, než když se stal mistrem světa (2009), což je dobré, protože je to příjemný člověk."

Doporučujeme

Články odjinud