Zvětšili branky v průběhu sezóny, kritizuje Lotus Pirelli

Zvětšili branky v průběhu sezóny, kritizuje Lotus Pirelli

Rozhodnutí Pirelli upravit pneumatiky v průběhu sezóny se nelíbí týmu Lotus, který patří mezi týmy nejlépe pracující se současným obutím.

Šéf enstonské stáje Eric Boullier to řekl už v Barceloně, pneumatiky jsou pro všechny týmy stejné a jeho inženýři dokázali, že je možné s nimi efektivně pracovat.

Teď, když padlo rozhodnutí Pirelli pneumatiky přepracovat už pro Kanadu, je Lotus pochopitelně nespokojený. "Některé týmy, abych nejmenoval přímo, takové změny opravdu chtějí, protože jim to pomůže v celkové výkonnosti v sezóně 2013," řekl Boullier pro Canal+.

"Na rozdíl od Red Bullu, jehož vývoj vozu je zaměřený výhradně na aerodynamiku, my patříme mezi týmy, jako je Ferrari, které při designu vozu berou v úvahu parametr pneumatik Pirelli, protože patří k výkonnosti během víkendu."

"Takže ano, jsme touto změnou trochu zklamaní. Neznám moc sportů, když použiju jako příklad fotbal, kde by docházelo ke zvětšení branek v průběhu sezóny."

Bývalý šéfinženýr Williamsu Mark Gillan předpověděl, že změna pneumatik nejvíc poškodí Ferrari, Lotus a Force Indii. Dopady na aerodynamiku vozů ale můžou mít další nevyzpytatelné efekty na rozložení sil ve startovním poli.

Doporučujeme

Články odjinud