Zvažoval jsem odchod i budoucnost, říká Hamilton

Zvažoval jsem odchod i budoucnost, říká Hamilton

Lewis Hamilton připustil, že zvažoval i svůj odchod z motorsportu. Trojnásobný mistr světa zároveň dodal, že si závodění ve formuli 1 v současné době užívá jako nikdy předtím a chce v ní ještě nějakou dobu zůstat.

32letý pilot Mercedesu byl tento týden hostem show Jonathana Rosse v televizi ITV, kde odpovídal také na dotaz ohledně své budoucnosti.

„Mluvilo se o tom a já o tom rozhodně uvažoval,“ odpověděl Hamilton, když byl dotázán na to, zda zvažoval svůj odchod z formule 1.

„Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že jsou tu jiné věci, které bych chtěl dělat. Ale teď jsem v zápalu této bitvy a já to miluji víc než kdy jindy.“

Po odstoupení Sebastiana Vettela ve Velké ceně Singapuru a svém vítězství má Hamilton nyní na čele průběžného hodnocení náskok 28 bodů. I přesto si Brit uvědomuje, že pokud chce získat svůj čtvrtý titul a vyrovnat tak v počtu titulů Vettela, nesmí si dovolit udělat chybu ve zbývajících šesti závodech sezóny.

„Trénink, všechna práce, kterou jste do něčeho vložili, a pak skutečně můžete ukázat své schopnosti. To je ten nejlepší pocit! Budu pokračovat tak dlouho, dokud to půjde a uvidím, co dokážu,“ dodává.

„Upřímně, jsem teď maximálně soustředěný,“ řekl a dodal, že nyní ani nemá čas na vážný partnerský vztah. V minulosti přitom Hamilton tvořil pár se zpěvačkou Nicole Scherzinger.

„Samozřejmě, tu a tam rande. Snažím se ale vyhrát titul. Mám spoustu projektů, na kterých také pracuji.“

Kromě závodění je Hamilton známý svým zájmem o hudbu a módu. Nedávno se zúčastnil Londýnského týdne módy. Nad závoděním přemýšlí od svých osmi let, dodává ale, že je důležité mít i jiné zájmy.

„Za těch posledních pět, šest let jsem se skutečně snažil pracovat na tom, co mám rád mimo sport. Ať potom, až skončím, mohu odejít a stále dělat i jiné věci. Každý rok stále hodnotím své plány.“

„Když jste ve formuli 1, jste v centru pozornosti, na vrcholu světa. Od té chvíle je to pak z kopce. Už nevyděláváte stejné peníze. Není tu žádné obrovské množství příležitostí, protože už jste v tom světě příliš dlouho.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud