Ztráta z Baku je pryč, věří Vettel

Ztráta z Baku je pryč, věří Vettel

Mercedes byl sice v pátečních trénincích rychlejší než Ferrari, podle lídra šampionátu se ale v sobotu můžeme těšit na těsný souboj o pole position.

Sebastian Vettel (4./2.)

Závod v Ázerbájdžánu se rudým vozům příliš nepovedl, ztráta na Mercedes byla značná. Sebastian Vettel však věří, že Baku bylo výjimkou a v Rakousku se vrátí staré pořádky.

„Myslím, že Baku bylo v mnoha ohledech jednorázovou záležitostí. Kvalifikace nám nevyšla, ani tak ne s ohledem na startovní pozice, jako spíš vzhledem ke ztrátě na jedno kolo. Zkrátka jsme nebyli tak sebejistí, necítili jsme se tak dobře. Neděle byla OK.

Z toho, co jsme tu viděli, zatím nemůžeme příliš usuzovat. Vypadá to ale, že to bude těsné. Ostatně je to krátká trať. Myslím, že Mercedes pořád patří k favoritům, byli rychlí, kdykoliv dnes vyjeli na trať. Ale uvidíme, co se přihodí zítra,“ řekl Vettel.

Kimi Räikkönen (6./6.)

Finský závodník si dnes připsal dvakrát šesté místo. Ve druhém tréninku na svého týmového kolegu ztratil kolem půl sekundy. Iceman se v průběhu druhého tréninku postaral o pozornost, když si stěžoval na fotografa se stativem postaveným příliš blízko trati.

„Nepodařilo se mi zajet úplně čisté kolo, před zítřkem máme co dělat, ale je teprve pátek, takže je to v pořádku. Každý víkend je to stejné, musíme se snažit lidi, hlavně fotografy, dostat trochu pod kontrolu. Snažíme se dělat svou práci, oni zase svoji, ale jsou prostory, které jsou vyhrazené pro naši jízdu.

S fotografy je to bohužel nekonečný příběh. Někdo může přijít k úrazu. Samozřejmě se snažíme dělat co můžeme, aby byli v bezpečí,“ prozradil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud