Zraněný mechanik Ferrari se od nové sezóny F1 vrací k týmu

Zraněný mechanik Ferrari se od nové sezóny F1 vrací k týmu

Mechanik Ferrari, který při loňské Velké ceně Bahrajnu utrpěl zlomeninu nohy při zastávce v boxech Kimiho Räikkönena, se pro letošní sezónu formule 1 vrací k italskému týmu.

Francesco Cigarini utrpěl zlomeninu lýtkové a holenní kosti, když mu Räikkönen přejel levou nohu. Fin dostal signál zeleným světlem k opuštění boxového stání ve chvíli, kdy se ještě pracovalo na jeho voze.

Cigarini byl ošetřen v lékařském středisku na okruhu a následně převezen do bahrajnské nemocnice, kde podstoupil úspěšnou operaci. Ferrari dostalo za nebezpečné vypuštění jezdce pokutu 50 tisíc eur.

Po zotavení ze svých zranění se Cigarini na konci loňského roku znovu připojil ke svým kolegům z Maranella a přes sociální sítě potvrdil, že v letošní sezóně bude znovu součástí mechaniků Scuderie.

„První den v boxech v roce 2019, první den po nehodě,“ napsal na svůj Instagram. „Přemýšlel jsem o tomto momentu jako o 'pevném bodu', když jsem měl problémy... a jsem rád, že jsem toho dosáhl po dosažení dalšího důležitého bodu během této 'zkušenosti' a těším se na dosažení dalších bodů.“

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud