Zodpovědnost za chyby vezmu na sebe, říká Arrivabene

Zodpovědnost za chyby vezmu na sebe, říká Arrivabene

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene na sebe vezme veškerou zodpovědnost za chyby, kterých se jeho stáj dopustila během souboje o tituly mistrů světa s Mercedesem v probíhající sezóně.

Lewis Hamilton získal v Singapuru své sedmé vítězství v roce 2018 a navýšil díky tomu svůj náskok na Sebastiana Vettela v celkovém pořadí na 40 bodů. V poháru konstruktérů poté vzrostl náskok Mercedesu na Ferrari na 37 bodů.

Podle očekávání mělo být Ferrari v ulicích Singapuru velmi silné, Lewis Hamilton však v kvalifikaci předvedl kolo z říše snů a získal pole position, kterou v neděli zároveň přetavil ve vítězství v závodě. Propast mezi tábory Ferrari a Mercedesu se tak v obou šampionátech ještě prohloubila.

„Jedinou chybu, kterou před sebou vidíte, jsem já. Já jsem zodpovědný za tým,“ řekl již na páteční tiskové konferenci boss Ferrari Maurizio Arrivabene.

„Nedostaví-li se očekávaný výsledek, je to moje zodpovědnost. Ne Sebastianova, ne inženýrů, ne mechaniků, ale moje.“

„Pokud chcete někoho vinit, tak sedím před vámi. Už jste to i udělali, ale pokud chcete pokračovat, jsem pořád tady!“, vyzval novináře šéf italského týmu.

„Přijímám kritiku od kohokoliv, především od lidí, kteří dokázali přede mnou vítězit. Ale pouze v dobré víře a nikoliv se zlým úmyslem. To je nekorektní.“

Arrivabene takto odpovídal na otázky novinářů, které se týkaly možného zavedení týmových příkazů po kvalifikaci v Monze. Na italské trati získal pole position pro Ferrari Kimi Räikkönen před Sebastianem Vettelem, který svoji rozladěnost „až“ ze druhé pozice na roštu příliš neskrýval.

„Můžete tomu říkat chyby, ale když se podíváte na formuli 1, tak zjistíte, že je dělá každý. Větší nebo menší. Jako tým vítězíme i prohráváme, takže nebudu prostě mířit prstem na Sebastiana,“ vysvětloval Arrivabene.

„Kdybych po Monze ukázal prstem na Sebastiana, tak by si ostatní členové týmu, na příklad inženýři nebo experti na aerodynamiku, řekli, že z jejich strany je vše v pořádku a že to nebyla jejich chyba.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud