Znemožnil Ecclestone Alonsovi start v Le Mans?

Znemožnil Ecclestone Alonsovi start v Le Mans?

Jak už jsme psali, Nico Hülkenberg bude tento víkend závodit za Porsche ve Spa a čeká ho také start v Le Mans. Bude to docela zajímavé, sledovat zejména v Le Mans aktivního jezdce F1, ale vše mohlo být mnohem zajímavější.

Není veřejným tajemstvím, že s Le Mans koketoval také Fernando Alonso. Nakonec z toho ale sešlo a Alonso uvidí čtyřiadvacetihodinový závod jen v televizi nebo možná i přímo z místa, pokud do Francie přijede. Proč?

Španělská Marca přichází se zajímavou až téměř konspirační teorií. Obecně se předpokládalo, že Alonsovi start v Le Mans překazil McLaren nebo Honda. Start za Porsche, tedy jinou značku, nemusí vadit Force Indii v případě Hülkenberga, ale něco jiného je McLaren. Nakonec je zde také otázka bezpečnosti.

Marca ale píše, že vše bylo jinak a za vším musíme hledat Ecclestona. Vloni 3. prosince se z ničeho nic objevila v kalendáři F1 Korea, která se měla jet právě tento víkend. Předpokládalo se, že je to kvůli tomu, aby počet závodů překročil hranici 20 a týmy mohly nasadit pět místo čtyř pohonných jednotek.

Ecclestone to později zase vysvětlil obavou, že by ho mohli Korejci žalovat, protože pro rok 2015 měli smlouvu. Sami Korejci ale moc nevěděli, co se děje, když se jejich Grand Prix objevila v kalendáři.

Marca píše, že manévry s Koreou si vzal Fernando Alonso osobně a vnímal je jako snahu FOM zamezit jezdcům F1 start v závodě WEC ve Spa, který je generálkou na Le Mans. Ecclestone prý není nadšen tím, že si jezdci F1 rozdělují úvazky mezi F1 a WEC.

Celá teorie je ale poněkud divoká. Jako reálnější varianta se stále jeví ta, že start Alonsovi zakázal přímo McLaren.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud