Změny zbarvení? Tu největší budeme mít my, říká McLaren

Změny zbarvení? Tu největší budeme mít my, říká McLaren

Dojde letos k velkým změnám zbarvení? Minimálně u dvou týmů ano. Jedním z nich bude McLaren.

Velkou změnu zbarvení chystá Sauber. Nástin jsme už viděli a vše souvisí s příchodem Alfy Romeo. McLaren dal zase sbohem Hondě a chystá také obří změnu.

McLaren v krátkém časovém horizontu prochází už druhou změnou. Nejdříve nasadil nové zbarvení a změnil léta používaný systém značení vozů, aby se odpoutal od éry Rona Dennise. Nyní přichází další éra – bez Hondy.

„Vůz nebude vypadat stejně jako v loňském roce,“ prozradil Zak Brown pro Motorsport.com.

„Celá naše značka, viditelnost McLarenu, se dostane na vyšší úroveň. Bude to vzrušující.“

„Doufejme, že až dorazíme do Austrálie, největší změnu uvidí lidé na McLarenu a to na trati i mimo trať.“

Spekuluje se, že by se McLaren mohl vrátit ke zbarvení „papaya“. Brown potvrdil, že odkaz na historii ve zbarvení bude, ale současně se také čeká na sponzory. 

McLaren v současné době nemá žádné větší sponzory. Zak Brown prozradil, že tým hledá spíše hlavního než titulárního sponzora. 

„Potřebujeme hlavního partnera a ne titulárního partnera. Já vím, že je to slovíčkaření, ale je to o ochranně jména McLaren.“ 

Brown se tedy nechce dostat do situace, kdy bude před jménem týmu nějaké další – jako je tomu třeba v případě Alfa Romeo Sauber. „Nemyslím, že to má pro partnera velkou hodnotu, když je jméno součástí týmu, ale myslím, že to trochu snižuje hodnotu jména týmu, když je to dohromady.“

Podle Browna McLaren zatím podepsal se třemi sponzory.. 

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud