Změny v softwaru motorů nás nijak neovlivní, potvrdil McLaren

Změny v softwaru motorů nás nijak neovlivní, potvrdil McLaren

McLaren v každém případě počítal s tím, že nebude možné zvyšovat foukání výfukových plynů, když jezdec nepřidává plyn, takže poslední zákrok FIA v této oblasti mu starosti nedělá.

Inženýři Mercedesu objevili před několika týdny mezeru v pravidlech, která teoreticky umožňovala částečný návrat k praktikám z minulého roku v oblasti foukání výfukových plynů ve chvílích, kdy není sešlápnutý plynový pedál. Německý tým na to upozornil FIA a ta zareagovala úpravou softwaru pro řídící jednotky vozů.

Zmíněnou mezeru v pravidlech podle všeho nikdo nevyužíval a McLaren říká, že se na to ani nechystal. "Pro nás to není žádná velká změna," řekl výkonný ředitel týmu Jonathan Neale. "Alespoň nám u McLarenu to nemění naše plány ani náš program pro Austrálii. V každém případě jsme si mysleli, že to takhle bude, takže Charlie (Whiting - technický delegát FIA) to v podstatě jen potvrdil."

Mezinárodní automobilové federaci se tak zřejmě podaří zkrotit divoký vývoj v oblasti využívání výfukových plynů pro aerodynamické účely. V dosavadních testech zatím nikdo nenasadil žádné řešení výfuků, které by se jí nelíbilo.

Doporučujeme

Články odjinud