Změny u Mercedesu: Allison opouští roli technického šéfa. U týmu ale zůstane | Foto: Getty Images / Charles Coates

Foto: Getty Images / Charles Coates

Změny u Mercedesu: Allison opouští roli technického šéfa. U týmu ale zůstane

Úřadující mistři světa mění osoby na klíčové pozici. James Allison opouští roli technického šéfa. Novým technickým ředitelem bude Mike Elliott.

James Allison přišel do Mercedesu po odchodu z Ferrari v roce 2017. Tým dnes potvrdil, že v dosavadní roli technického šéfa končí. V následujících měsících předá své kompetence novému technickému řediteli, kterým se stane Mike Elliott.

Allison u Mercedesu zůstává. Přesouvá se do nově vytvořené pozice CTO (Chief Technical Officer), která nebude vyžadovat účast na závodech.

V nové funkci se soustředí na „výzvy, kterým tým čelí“. Primárně jde samozřejmě o pravidla pro rok 2022. F1 ale chystá třeba také nové pohonné jednotky.

„Jsem pevně přesvědčen, že lidé ve vyšších pozicích mají v tomto sportu určitou trvanlivost,“ řekl Allison. „Rozhodl jsem se odstoupit ze své role technického ředitele, abych ve správný čas předal štafetu.“

image.png
Mike Elliott, foto: Mercedes

Šestačtyřicetiletý Mike Elliott zahájil svou kariéru ve F1 v roce 2000 u McLarenu. Působil také u Renaultu, kde se seznámil s Allisonem. 

„Bylo velkým potěšením a výsadou pracovat pro Jamese dříve v mé kariéře v Renaultu a za poslední čtyři roky v Mercedesu,“ řekl Elliott.

„Jeho výsledky v tomto sportu mluví samy za sebe a během této doby byl pro mě fantastickým týmovým kolegou a lídrem. Nasadil vysokou laťku. Jsem rád, že budeme moci využít jeho odborných znalostí v jeho nové roli.“

Doporučujeme

Články odjinud