Změnu týmu jsem potřeboval, uznává Massa

Změnu týmu jsem potřeboval, uznává Massa

Felipe Massa je nakonec svým způsobem rád, že se ho Ferrari zbavilo, protože u Williamsu našel nové štěstí a doufá v novou kariéru.

Z Maranella musel Brazilec odejít, protože neměl výsledky. Byl z toho pochopitelně smutný, ale u Williamsu znovu ožil.

"Ano, cítím se dobře," řekl pro oficiální stránky soutěže. "Byl to správný čas na změnu. Všechno je pro všechny nové. Všichni začínají znovu od nuly, takže myslím, že je správný čas na změnu. Já jsem tuhle změnu potřeboval. Je to pro mě nová výzva začít s novými lidmi. Je to extra motivace."

A protože se cítí dobře, mohl by mít i lepší výsledky. "Možná, nevím. Možná, že čím jste šťastnější, tím víc vám to pomáhá ve vaší práci. Možná, že když jsem nebyl tak šťastný, výsledky z nějakého důvodu nepřicházely. Myslím, že to s tím určitě má něco společného."

Další pozitivum je, že podle výsledků z testů by se mohlo Williamsu letos dařit. Massa potvrdil, že se mu v FW36 jezdí dobře, ale zůstává opatrný.

"Pořád je těžké říct, jak na tom jsme, pořád musíme zůstat nohama na zemi a nemyslet si, že jsme lepší, než jsme. Uvidíme příští týden. Ale já jsem určitě nadšený z toho, že to pro nás může být dobré, můžeme mít dobrý start."

"Jednou z nejdůležitějších věcí pro první závod je být konkurenceschopný, ale také spolehlivý. Víme, že to je důležitý klíč pro šampionát."

Že si Brazilec vybral právě Williams, není náhoda. "Když jsem hledal tým, se kterým budu závodit, kontroloval jsem hodně věcí. Hodně jsem přemýšlel, snažil jsem se promluvit s co nejvíce lidmi a pochopit co nejvíc věcí.

"Mnoho lidí říkalo, že Mercedes je na čele a že odvádí skvělou práci s motorem. Na to jsem myslel, chtěl jsem závodit s motorem Mercedes. Za druhé mnoho týmů, se kterými jsem jednal, ztrácelo hodně lidí. Víte, slyšíte hodně věcí o lidech u různých týmů, kteří nedostávají zaplacenou mzdu."

"Když jsem poprvé hovořil s Williamsem, ucítil jsem jinou atmosféru, jiný způsob přemýšlení. Viděl jsem, že je to tým, který chce růst, který se chce vrátit tam, kde byl v minulosti. Najímali nové lidi. Cítil jsem vřelé uvítání, a to byla další věc. Když jsem poprvé navštívil továrnu, pomyslel jsem si, že tam chci být. Když jsem pro tým poprvé jel, byl jsem hodně šťastný. Také se mi ulevilo, že tým, který jsem si vybral, byl ten správný ve vztahu k těm, pro které bylo možné závodit."

Představení Williamsu Martini Racing

Doporučujeme

Články odjinud