Změna pravidel je v ohrožení, čas se krátí

Změna pravidel je v ohrožení, čas se krátí

V Miláně včera proběhla klíčová schůzka velkých person formule 1. Dohoda je ale v nedohlednu.

V Miláně včera proběhla velmi důležitá schůzka, které se zúčastnili šéfové týmů, Ecclestone, Todt ale přítomní byli také jezdci: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Nico Rosberg, Felipe Massa, Valtteri Bottas a Daniil Kvjat.

Na stole byla dvě témata: velké změny pravidel pro rok 2017 a také případné změny ve vývoji pneumatik. Jezdci si dříve stěžovali, že by rádi pneumatiky, na kterých mohou dostat z vozu i sebe maximum.

Přestože to ještě nedávno vypadalo, že jsou pravidla pro rok 2017 hotová, později se objevil problém právě s pneumatikami a také obavy, že příliš mnoho aerodynamického přítlaku přinese méně předjíždění.

Podle Motorsport.com k žádnému většinu posunu na milánské schůzce nedošlo.

Pokud se situace nezmění, bude poslední možností k dohodě schůzka Strategické skupiny a Komise F1, která je naplánována na 23. února do Ženevy. Na změnách pro rok 2017 se týmy musí shodnout do konce února. Po tomto datu by byl potřebný souhlas všech, což je v současné atmosféře naprosto nereálné. Pokud k dohodě nedojde, pravidla by nejspíše platila až od roku 2018.

Příští rok bychom se ale i tak měli dočkat velké změny v podobě širších pneumatik. Na schůzce prý došlo alespoň k posunu, pokud jde o testování pneumatik pro příští rok. Jak to bude probíhat, na to si musíme počkat. Dohoda by mohla být do konce měsíce.

Foto: Getty Images / Andrew Hone

Doporučujeme

Články odjinud