Zkrátka neskutečné. Alonso zahájil svou 20. sezónu ve F1 třetím místem | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Zkrátka neskutečné. Alonso zahájil svou 20. sezónu ve F1 třetím místem

41letý Fernando Alonso svou 20. sezónu ve formuli 1 zahájil ziskem stupňů vítězů při svém prvním startu za Aston Martin, když ve Velké ceně Bahrajnu dojel za red bully na třetím místě.

Dvojnásobný mistr světa startoval do závodu z pátého místa, šance na dobrý výsledek přitom mohl zmařit v prvním kole jeho týmový kolega Lance Stroll, který ve čtvrté zatáčce zezadu vrazil do pneumatiky svého týmového kolegy. Alonso ale situaci ustál.

Alonso se začal posouvat pořadím v posledním stintu, kdy na tvrdé sadě předjel Lewise Hamiltona a následně i svého krajana Carlose Sainze na ferrari. K stupňům vítězů Alonsovi pomohl také technický problém Charlese Leclerca, který pilota Ferrari vyřadil z třetího místa.

„Je to skvělé pro tým. Byl to úžasný víkend. V prvním závodě roku jsme dojeli na stupních vítězů. Je úžasné, co Aston Martin přes zimu dokázal, v prvním závodě jsme měli druhé nejlepší auto. To je zkrátka neskutečné,“ řekl po závodě Alonso.

V prvním kole se přitom Alonso propadl za oba mercedesy až na sedmé místo.

„Samozřejmě bych rád startoval před nimi a pak použil rychlost. Dnes jsme ale neměli nejlepší start. Museli jsme předjet na trati. Bylo to trochu více vzrušující, větší adrenalin. Lidé si to užili a my také.“

Stroll: Šesté místo za tu bolest stojí

Formu Astonu Martin potvrdil také druhý pilot týmu Lance Stroll, který se stále zotavuje ze zranění z pádu na kole. Kanaďan s poraněným zápěstím a zlomeným prstem obsadil šesté místo.

„Gratulace mému týmovému kolegovi Lancovi. Před 12 dny měl operaci a teď se všemi bojuje,“ dodal Alonso.

„Byl to zábavný závod a jsem velmi rád, že jsem dnes večer získal dobré body. Kvůli zraněním to pro mě nebyl ten nejpříjemnější závod, ale šesté místo za všechnu tu bolest stálo,“ řekl Stroll.

„Pro tým je to skvělý výsledek a nejlepší způsob, jak začít sezónu. Fernando předvedl skvělou jízdu, získal první pódium a ukázal potenciál vozu. Je skvělé bojovat s Mercedesem.“

Doporučujeme

Články odjinud