Zklamání ze Soči nás posílí, věří Andreas Seidl | Foto: Getty Images / Charles Coates

Foto: Getty Images / Charles Coates

Zklamání ze Soči nás posílí, věří Andreas Seidl

Mířil za prvním vítězstvím kariéry. Jenomže pak začal ruské Soči bičovat prudký déšť, který proměnil závěr Grand Prix v ruletu. A Lando Norris nešťastně vsadil na možnost zůstat na trati a pokusit se dojet až do cíle na suché směsi. O premiérový triumf tak mladý Brit přišel.

I když se Norris v cíli po zisku až sedmého místa usmíval a blahopřál krajanovi Hamiltonovi ke stému vítězství kariéry, jeho vnitřní zklamání muselo být nesmírné. Vždyť většinu závodu strávil ve vedení. Jeho šéf u McLarenu Andreas Seidl se však snaží hledat pozitiva.

„Myslím si, že taková zkušenost neposílí jenom něj, ale i celý tým, protože právě v těchto chvílích se jako celý tým nejvíc naučíte,“ rozpovídal se Seidl pro web racefans.net.

„Vnímáme to jako velké zklamání, ale zároveň i jako příležitost k poučení, abychom příště jako tým i s Landem fungovali lépe.“

„Už je v tomto sportu dost dlouho a ani v juniorských kategoriích to vlastně nebývalo jiné. Když se vám něco takového stane, cítíte obrovské zklamání, navíc ve chvílích, kdy máte velký úspěch na dosah. Já si ale myslím, že společně s celým týmem má tolik zkušeností, aby z toho vyšel ještě silnější,“ prohlásil o Norrisovi bývalý šéf továrního programu Porsche ve třídě LMP 1.

Bez ohledu na nešťastný závěr z olympijského Soči prožívá McLaren jednu z nejlepších sezon za poslední roky. Britská stáj se poprvé od sezony 2012 dočkala vítězství a drží třetí místo v poháru konstruktérů. Lando Norris je navíc čtvrtý v poháru jezdců.

„Řekl bych, že jsme tak na půli cesty zpět na vrchol formule 1. Máme jasný plán dalších nutných kroků v infrastruktuře, organizaci i týmové kultuře. Naším dalším cílem je bojovat s týmy na čele každý víkend,“ nastínil Seidl.

„Součástí této cesty je i pochopení toho, že se nemůže stále jednat o cestu vzhůru. Je naprosto normální, že někdy přijdou dny, kdy prožíváte obrovské zklamání.“

„Je to rovněž příležitost k tomu, abychom zůstali pokorní, abychom zůstali nohama pevně na zemi. To je v tomto sportu důležité. Musíte mít respekt pro všechny soupeře a neustále se učit.“

Doporučujeme

Články odjinud