Zklamání u Red Bullu: Nový vůz není taková bomba

Zklamání u Red Bullu: Nový vůz není taková bomba

Nový red bull měl přinést rakouské stáji velký náskok. Po jednom dni testů to však Webber popírá, konkurenci prý letos bude jeho tým mít od začátku.

Už od včerejška se top týmy obávaly, s čím na ně dnes Red Bull vyrukuje. Během dnešního testování proto všichni stáj z Milton Keynes bedlivě sledovali. Velký zázrak se ale nekonal, Webber skončil až osmý se ztrátou přes půl sekundy.

Dnešní výsledky samozřejmě nelze považovat za žádný důkaz (Red Bull netrénoval kvalifikační výkony), rozhovor s Webberem však potvrzuje, že u Red Bullu teď vládne spíše zklamání.

Na otázku, jak rozdílně se dnes auto chovalo oproti předchozím dnům, Australan odpověděl: "Abych byl upřímný, tak ne moc odlišně. Pár změn tam bylo, ale žádný velký rozdíl, a to jsme jeli normálně podle plánu."

"Zítra ještě budeme přidávat nějaké další věci, ale nic drastického. Budeme prostě jenom dál pokračovat," vysvětluje Webber.

"Pro nás je důležité, abychom se tady soustředili na náš program. Není možné, abychom věděli, co dělají ostatní, ale je jasné, že některé týmy jsou hodně rychlé. Lidé o nás můžou říkat, co chtějí, ale dokud nejsme v čele výsledkové tabulky, máme před sebou ještě dlouhou cestu."

Australan přiznává, že jejich nejbližším soupeřem by alespoň z počátku sezony měl být McLaren. "Myslím, že McLaren je hodně silný a některé časy, které zajely ostatní týmy, také vypadají dobře. Rychlé časy jsme viděli třeba u Romaina (Grosjeana). Kimi (Räikkönen) dnes moc nejezdil."

Pochvalně se Webber vyjádřil i na adresu Mercedesu, který je podle něj hodně rychlý. Rouškou tajemství je však stále obalena stáj z Maranella: "Ferrari je zatím trošku záhadou."

Velké zážitky by podle pilota Red Bullu měly přinášet druhé části kvalifikací, při nichž se prý budou pravidelně strhávat zajímavé souboje.

Doporučujeme

Články odjinud