Životní poprvé Sergia Péreze

Životní poprvé Sergia Péreze

Letos v Bahrajnu vybojoval Sergio Pérez své první pódiové umístění v barvách Force Indie, co však byla jeho další životní poprvé?

Sergio, kdo byl v dětství tvým prvním hrdinou?
Sergio Pérez
: „Ayrton Senna. Opravdu jsem obdivoval to, čeho byl schopen. Byl jsem příliš mladý na to, abych jej viděl závodit, když jsem byl ale dost starý, podíval jsem se na všechny nahrávky a učil jsem se.”

Jakou první velkou cenu jsi sledoval?
SP
: „Byla to právě Velká cena San Marina v Imola v roce 1994. Sledoval jsem ji doma s tátou, a i když jsem úplně nechápal, co se děje - bylo mi kolem čtyř let - z reakcí okolo jsem pochopil, že se právě stala tragédie.”

Kolik ti bylo let, když ses poprvé rozhodl, že se chceš stát pilotem formule 1?
SP
: „Bylo mi kolem 12 a byl jsem velmi ambiciózní!”

Kdy jsi v závodním voze zažil svou první velkou nehodu?
SP
: „Ve formuli BMW během testů v roce 2006 jsem se několik převrátil. Nikdo tam nebyl (na pomoc) a já zjistil, že jsem úplně sám, to nebyla pěkná zkušenost.”

Jakou barvu měla tvá první helma?
SP
: „Celá bílá.”

Kdy jsi získal svou první trofej a jak vypadala?
SP
: „Byla to velmi malá trofej. Bylo na ní trochu zlata - když jste se ho dotkli, tak zlato opadlo a bylo vidět trochu bílé barvy. Vyhrál jsem ji v motokárách v roce 2001.”

Jaké osobní auto bylo tím prvním, které jsi kdy řídil?
SP
: „Byl to vůz mého táty. Táta posadil mě a mé bratry do svého lexusu, abychom se naučili, jak řídit v ulicích Mexika, když jsme udělali chybu, dostali jsme políček. V té době jsem si uvědomil, že je lepší nechybovat.” (smích)

Kde byl první dům, ve kterém jsi bydlel?
SP
: „Byl to rodinný dům v Guadalajaře. Moc si ho ale nepamatuji, jelikož jsme se stěhovali do nového, když jsem byl ještě stále velmi malý. A když mi bylo osm, přestěhovali jsme se do dalšího.”

Jak nervózní jsi byl ve svém prvním dni ve škole?
SP
: „Styděl jsem se, když jsem se měl seznámit se svými spolužáky. Na hřišti to bylo v pohodě, ve škole to ale bylo docela divné, najednou jsem se musel chovat odlišně. Dobré bylo, že na stejné škole byl i můj starší bratr...”

Co bylo první jídlo, které jsi sám uvařil?
SP
: „Byl to japonský rýžový pokrm, který jsem se naučil vařit od svého japonského týmového kolegy ve formuli BMW. Bylo to chutné a levné - perfektní jídlo, když jsem žil sám.”

Co byla první věc, kterou jsi udělal dnes ráno?
SP
: „Vždy pošlu své přítelkyni textovou zprávu.”

Co jsi udělal jako první poté, co jsi získal sedačku ve F1?
SP
: „Jel jsem do Mexika, abych to oznámil a bez toho, abych to věděl, byla Carlosem Slimem pozvána i moje rodina, takže když jsem dorazil, všichni jsme se setkali v jeho domě. Nebyla to oslava, jelikož celý den jsem dělal rozhovory, byl to ale skvělý moment, když jsem viděl, jak jsou na mě členové mé rodiny a fanoušci hrdí.”

Jaké album sis koupil jako první?
SP
: „Žádné. Jsem člen nové generace, takže stahuji z internetu. Co jsem stáhnul jako první? Zřejmě nějaké písničky od Alejandra Fernandeze - slavného mexického zpěváka, který je také z Guadalajary a který má dokonce hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.”

Co bylo prvním sportem, ve kterém jsi soutěžil jako dítě?
SP
: „Samozřejmě fotbal.”

Kdy jsi dostal svou první pusu?
SP
: „Když mi bylo 15 a chodil jsem se svou první přítelkyní.”

Kdy poprvé jsi byl fanouškem požádán o autogram?
SP
: „Bylo to v motokárách, když jsem byl ještě hodně malý. Další dítě ke mně přišlo pro podpis a já zkrátka napsal své jméno na kus papíru, protože jsem nevěděl co dělat.”

Kdy jsi poprvé ochutnal šampaňské?
SP
: „Bylo to v závodní škole Skip Barber. Vždy, když jsem skončil na stupních vítězů a porazil všechny své spolužáky, jsem si srkl šampaňského. Asi abych si zvykl!” (smích)

Co by sis dal jako první - kousek ovoce nebo čokolády?
SP
: „Kousek čokolády.”

Co bylo první tvé slovo?
SP
: „Mluvit jsem začal hodně pozdě - moje rodina si už dělala starosti. Jako dítě jsem nikdy moc nemluvil. Tenhle zvyk se mnou asi zůstal dodnes! (smích) A omlouvám se, ale na první slovo si vážně nevzpomínám.

Doporučujeme

Články odjinud