Život s Hondou je snadnější, pochvaluje si James Key

Život s Hondou je snadnější, pochvaluje si James Key

Toro Rosso v letošní sezóně poprvé využívá pohonné jednotky Honda. Spolupráci s japonským výrobcem si členové týmu z Faenzy pochvalují, a to včetně technického šéfa Jamese Keye.

Podle Keye znamenalo pro Toro Rosso uzavření smlouvy s Hondou vytvoření silné spolupráce a hlubokého pracovního vztahu. Technický šéf týmu doufá, že spolupráce s japonskou značkou bude pro Toro Rosso v dlouhodobém horizontu znamenat úspěch.

„To už nejsou líbánky. Náš vztah je již mnohem hlubší a naše spolupráce je příkladná. Je to výzva, kterou jsme rádi přijali,“ řekl Key pro f1i.com.

„Nikdy jsme neměli příležitost k tak úzké spolupráci s nějakým výrobcem motorů. Jako tovární tým nyní cítíme velkou zodpovědnost.“

„Je to absolutně jiná situace, než když jsme byli pouhými zákazníky. Život na trati je mnohem snadnější a Honda se pokouší vyhovět všem našim přáním.“

Zatímco „hlavní tým“ Red Bull je možná stále blíž a blíž k dohodě s Hondou o dodávání motorů od sezóny 2019, tak „béčko“ Toro Rosso začíná s japonskými pohonnými jednotkami pomýšlet dokonce i na pódiová umístění.

„Myslím si, že je pro nás proveditelné dostat se do kontaktu s těmi nejlepšími týmy. A s trochou štěstí je pro nás možné i umístění na stupních vítězů. V dlouhodobém horizontu chceme být schopní s Hondou závody i vyhrávat,“ nedává si malé cíle James Key.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud