Zítra zasedne Strategická skupina, Ecclestone od ní nic nečeká

Zítra zasedne Strategická skupina, Ecclestone od ní nic nečeká

Zítra proběhne zasedání Strategické skupiny. Na programu bude řada zásadních změn, ale Bernie Ecclestone si od schůzky mnoho neslibuje.

Strategická skupina toho má projednat opravdu hodně. Půjde zejména o změny pro rok 2017 v oblasti motorů, šasi, úspor, pneumatik a dalších věcí.

„Myslím, že na tom jednání strávíme tak čtyři až pět hodin,“ řekl Ecclestone pro Motorsport.com. „Nakonec nejspíše zvolíme datum příští schůzky.“

To je podle Ecclestona asi jediné, na čem se skupina shodne. „Problémem je, že jsme demokracie. To není dobré. Víte, nemám rád demokracii, protože spoustu navzájem si konkurujících lidí nikdy nepřimějete, aby se dohodla. Ti, kteří v tuto chvíli vítězí, nechtějí nic měnit, pokud začnou prohrávat, tak to měnit chtějí.“

Klíčovým bodem jednání budou motory. Jednak ty pro rok 2017, kde Ecclestone tlačí zejména na řešení, které přinese levnější motory. Kromě toho se bude jednat také o letošní sezóně. Je zde návrh, aby jezdci mohli využít pět místo čtyř pohonných jednotek. Zatímco pro rok 2017 je nutná prostá většina, pro změny v letošním roce musí být všichni a to nejen v rámci Strategické skupiny ale následně i Komise F1. Několik týmů je přitom už dnes proti.

Foto: Getty Images / Clive Mason  

Doporučujeme

Články odjinud