Získat konečné páté místo bude obtížné, přiznává Renault

Získat konečné páté místo bude obtížné, přiznává Renault

Šéf Renaultu Cyril Abiteboul připouští, že dosáhnout předsezónních cílů a získat páté místo v konečném hodnocení Poháru konstruktérů bude pro francouzskou stáj obtížné, když v Mexiku kvůli odstoupení obou svých vozů ztratil na soupeře cenné body.

Kvůli problémům s motorem Renault nedokončili Velkou cenu Mexika Nico Hülkenberg a Carlos Sainz Jr., zatímco Lance Stroll získal pro Williams osm bodů. Stáj z Grove drží páté místo, šesté je Toro Rosso a se ztrátou 28 bodů na pátý Williams je na sedmém místě Renault.

Jen o bod méně má přitom osmý Haas, za který v Mexiku bodoval Kevin Magnussen. Abiteboul stále věří v rychlost vozu Renault, přiznává ale, že bodový rozdíl už je zřejmě příliš velký.

„V této sezóně bylo naším cílem získat páté místo v Poháru konstruktérů, což je matematicky stále možné, ale po závodě, ve kterém jsme nebodovali, to bude nesmírně obtížné,“ řekl Abiteboul.

„Mexiko ukázalo náš výkonnostní potenciál. Oba vozy bohužel odstoupily, nicméně obě auta se dostala do třetí části kvalifikace, na roštu byla na sedmé a osmé pozici a na konci prvního kola jim patřila čtvrtá a pátá příčka. Body jsme měli na dosah.“

„Zbývají dvě velké ceny. Uděláme vše pro to, abychom po víkendu byli na šestém místě.“

Od letní přestávky přitom Renault bodoval pouze třikrát, zatímco Williams se do bodované desítky v každém závodě ve druhé polovině sezóny dostal alespoň s jedním svým vozem.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud